آیا از درد عصب سیاتیک رنج میبرید و به دنبال راه معالجهای برای درد مزمن سیاتیک هستید. درد عصبی در کمر و اندام تحتانی، دردی شایع است، خصوصاً در افراد بزرگسال و میانسال. در شرایط ابتلا به درد سیاتیک، درد معمولاً از ناحیه پایین کمر به پایین یک یا هر دو پا کشیده میشود. درد سیاتیک، بهویژه سیاتیک مزمن، میتواند یک نشانه از یک وضعیت جسمی زمینهای باشد که در آن عصب سیاتیک فشرده و یا تحریک میشود.
اگر به دنبال بهترین درمان برای درد رگ سیاتیک هستید و یا گمان میکنید که دچار فشردگی عصب سیاتیک شدهاید، این خبر خوب را به شما میدهیم که گزینههای درمانی زیادی برای این مشکل وجود دارد. بهترین دکتر متخصص در درمان رگ سیاتیک، گزینههای غیر جراحی را برای بیشتر بیماران پیشنهاد میکند. تنها درصد کمی از بیماران نیاز به عمل جراحی دارند. برخی گزینههای اولیه شامل فیزیوتراپی و توانبخشی است که میتواند درد بیماران را کاهش دهد. سایر روشهای درمانی محافظهکارانه شامل طب سوزنی، ورزش درمانی، درمان دستی، روشهایی برای اصلاح وضعیت قرارگیری بدن و درمان شناختی رفتاری میباشند.
علل بروز درد سیاتیک
عصب سیاتیک بزرگترین عصب بدن است و بهطور نرمال، از قسمتهای L4-S3 از شبکه عصبی کمری شروع میشود. این عصب از قسمت تحتانی کمر به پایین و پاها کشیده میشود.
درد عصب سیاتیک میتواند خفیف باشد یا میتواند بهاندازهای شدید باشد که در فعالیتهای روزانه شما اختلال وارد کند. فتق دیسک کمر یا خار استخوانی که به ریشه عصب فشار میآورد، اغلب میتواند باعث درد عصب سیاتیک شود. علل شایع دیگر شامل موارد زیر میباشند:
- فتق دیسک کمر
- تنگی نخاع (تنگ شدن کانال نخاعی به دلیل رشد توده یا بیرونزدگی دیسک)
- بیماری دیسک دژنراتیو
- اسپوندیلولیستزیس یا لغزش مهره (شکستگی استرسی ریز که اجازه میدهد مهرهها حرکت کنند)
- سندرم پیریفورمیس
- اختلال در عملکرد مفصل ساکروایلیاک
- ضربه
آرتروز میتواند علائم مزمن سیاتیک را بدتر کند. بارداری میتواند باعث علائم موقتی سیاتیک شود. حتی یک فشار عضلانی ساده میتواند بافتها را تحتالشعاع قرار داده و باعث درد کوتاهمدت در عصب سیاتیک شود.
عوامل خطر برای بروز درد سیاتیک شامل سیگار کشیدن (که میتواند به دژنراسیون یا تحلیل دیسکها کمک کند) و چاقی مفرط میباشد. از دیگر عوامل خطر میتوان به تغییرات وابسته به سن در ستون فقرات مانند آرتروز، صدمات و ضربهها و نشستن طولانیمدت اشاره کرد.
دکتر درمان رگ سیاتیک میتواند به شما در یافتن منبع درد و هرگونه عوامل خطر مؤثر در بروز آن؛ به شما کمک کند.
علائم سیاتیک
تحریک عصب سیاتیک میتواند باعث ایجاد احساساتی شود، از احساس سوزن سوزن شدن یا دردی مبهم گرفته تا درد ناگهانی یا تیرکشنده ای که مانع از فعالیتهای نرمال شما میشود. اغلب اوقات، سیاتیک فقط در یکطرف بدن تأثیر می گذارد. درد معمولا در ناحیه کمر، لگن و باسن و ساق پا احساس میشود. این عصب از قسمت پایین کمر به پایین و پشت پاها کشیده میشود.
درد عصب سیاتیک میتواند از خفیف تا شدید باشد. بیماران غالباً درد را شدید و تیرکشنده توصیف میکنند، اما بیحسی پا و احساس “سوزن سوزن شدن” نیز متداول است. درد سیاتیک میتواند در دفعات کم یا ثابت باشد و گاهی با تغییر موقعیت بدن تسکین مییابد. سیاتیک شدید میتواند راه رفتن را تقریباً غیرممکن کند. علائم دیگر آن ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- یک احساس “سوزش” و یا احساس تیر کشیدن مانند “شوک الکتریکی”
- ضعف در پا، کف پا یا انگشتان پا
- لنگیدن یا مشکل در حرکت پاها
- درد مداوم در یک پا یا یک طرف باسن
- دردی که در هنگام نشستن بدتر می شود
بسته به علت اصلی، درد عصب سیاتیک میتواند دورههای کوتاه یا طولانی داشته باشد. دورههای کوتاه مدت درد سیاتیک میتواند چند هفته به طول بیانجامد. درد سیاتیک طولانی مدت یا مزمن اغلب با انحطاط ستون فقرات همراه است. ممکن است برای درد شدید عصبی و مزمن عصب، به مداخلات تهاجمیتری نیاز باشد.
روشهای تشخیصی توسط بهترین دکتر رگ سیاتیک
برای تشخیص منبع دردتان، بهترین دکتر درمان رگ سیاتیک از شما در مورد وضعیت سلامتی و سابقهی بیماریتان از شما سؤال میکند و معاینه فیزیکی انجام میدهد. او از شما میخواهد تا پرسشنامهای را که در مورد سابقهی پزشکیتان است تکمیل کنید که یک بررسی کلی از تاریخچه سلامت شما به وی ارائه میدهد، این امر در درک اینکه کارهای گذشتهتان شاید در وضعیت فعلیتان نقش داشتهاند، حائز اهمیت است. پزشک رگ سیاتیک یک معاینه اولیهای را انجام میدهد که شامل بررسی میزان انعطافپذیری، دامنه حرکتی، وضعیت قرارگیری بدن و بسیاری از مناطق کلی دیگر میشود. پزشک معالج، بهعنوان بخشی از معاینه، وضعیت قرارگیری بدن شما را تحت بررسی قرار میدهد که بخش مهمی از ارزیابی سلامت عمومی شما خواهد بود. آزمایشها دیگری که میتواند به تشخیص منبع درد مزمن سیاتیک تان کمک کند شامل عکسبرداری رادیولوژی، اسکن MRI، سیتیاسکن و آزمایش خون میباشند.
بهترین درمان رگ سیاتیک
آیا به دنبال راههایی برای کاهش درد عصب سیاتیک هستید؟ بهترین دکتر درمان رگ سیاتیک گزینههای درمانی بسیاری و طیف وسیعی از روشهای درمانی را برای درمان سیاتیک شما پیشنهاد میکند.
انتخاب بهترین درمان تسکیندهندهی درد سیاتیک بستگی به وضعیت فردی شما، مانند علت و شدت درد شما دارد. گزینههای درمانی برای درد سیاتیک مانند استفاده از یخ، استراحت، مصرف شل کنندههای عضلانی و داروهای مسکن بدون نسخه که ممکن است باعث تسکین درد عصب سیاتیک شوند. در صورت لزوم ممکن است داروهای ضدالتهاب ضد درد (NSAIDS) تجویز شود. گاهی اوقات، بهترین دکتر رگ سیاتیک پیشنهاد میدهد که برای درد سیاتیک مزمنتان نیاز به درمانهای دیگری مانند فیزیوتراپی، تزریق استروئید و یا داروهای مخصوص درد عصبی است. تمرینات ورزشی نیز یک روش مهم برای کمک به بهبود سیاتیک در هنگام خود مراقبی میباشند.
خود مراقبتی
ازآنجاییکه درد سیاتیک بر اثر یک وضعیت پزشکی دیگر است، درمان بر آن بیماری زمینهای متمرکز است، خواه یک فتق دیسک یا تنگی نخاع باشد یا مشکل دیگری.
اقدامات مفید برای کاهش دادن علائم و کاهش التهاب شامل موارد زیر است:
- استعمال گرما یا یخ در ناحیه دردناک است. (برای ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول یخ را امتحان کنید، سپس از گرما استفاده کنید.)
- مصرف داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن.
- در هنگام بروز درد، فعالیتهای خود را کاهش دهید. (استراحت مطلق در تختخواب توصیه نمیشود زیرا مطالعات نشان داده است که بیش از یک یا دو روز استراحت در تختخواب منجر به ضعیفتر شدن بدن میشود.)
- از نشستن برای مدتی طولانی و یا دراز کشیدن با وارد آمدن فشار بر روی باسن خودداری کنید.
- به حالت ایستادن خود توجه کنید: برای سالم نگه داشتن کمر، با نگه داشتن گوش، شانهها و باسن در یک خط مستقیم در هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن، حالت خوبی را برای قرارگیری بدن خود تمرین کنید.
- مراقب وزن خود باشید: حفظ وزن سالم، فشار بروی کمر را به حداقل میرساند.
- وضعیت خواب خود را تنظیم کنید: با خوابیدن روی پهلو، با زانوهای خم شده، فشار را بر روی کمر خود کاهش دهید و از یک تشک سفت استفاده کنید.
ورزش
تمرینات ورزشی کم فشار (کم اثر) و تمرینات کششی میتوانند به تقویت ستون فقرات و عضلات اطراف آن کمک کند. بعضی اوقات تزریقهای آستروئیدی میتوانند به اندازه کافی درد را تسکین بخشند که به شما اجازه میدهد تا تمریناتی را انجام دهید که باعث تقویت کمر و عضلات شکم شما میشود و درد عصب سیاتیک را در طولانیمدت کاهش میدهد. کششها میتوانند روی عضلاتی که باعث درد سیاتیک میشوند، مانند کشش همسترینگ متمرکز شوند. افراد مبتلا به کمردرد مزمن متوسط تا شدید که طور منظم در کلاسهای یوگا به شرکت میکردند، شاهد کاهشی در درد خود بودهاند، تحرک را بهبود بخشیده و شاید توانستهاند مصرف داروهای مسکن را قطع کنند.
فیزیوتراپی
اگر درد باعث شود که فرد از انجام حرکات و کارهای طبیعی خود بازبماند، فیزیوتراپی توصیه میشود. درمان فیزیوتراپی توسط بهترین دکتر درمان رگ سیاتیک میتواند به اصلاح وضعیت بدن و تقویت عضلات در قسمت تحتانی کمر کمک کند تا استرس و فشار را از روی عصب سیاتیک فشرده کاهش دهد. این امر ممکن است به تسکین درد سیاتیک و جلوگیری از دورههای درد کمک کند. در یک رویکرد طبیعیتر یا در ترکیب با روشهای پزشکی، درمان دستی و کایروپراکتیک، طب سوزنی و ماساژ درمانی میتواند در برخی از بیماران به درد عصب سیاتیک کمک کند. استفاده از یک تحريک الکتريکی عصب از راه پوست (TENS) ممکن است برای تسکین درد در برخی بیماران کمککننده باشد.
تزریق استروئید اپیدورال
تزریق استروئید میتواند برای مدتزمان کوتاهی (بهطورمعمول سه تا چهار ماه) بیمار را از درد سیاتیک مزمن خلاص کند. بهترین دکتر درمان رگ سیاتیک میتواند تزریق استروئید را با سایر روشهای درمانی مانند فیزیوتراپی و ورزش ترکیب کند تا به بالاترین مزیت درمانی دست یابد. تزریق استروئید اپیدورال برای همه بیماران مبتلابه سیاتیک مزمن مؤثر نیست.
بلوک عصبی
بلوکهای عصبی درمانی حاوی داروهای مسکن موضعی هستند که میتوانند درد حاد را کنترل کنند.
ابلیشن رادیو فرکانسی
یک روش با حداقل حالت تهاجمی که تحت فلوروسکوپی (رادیولوژی همزمان و زنده) انجام میشود که الیاف عصبی واقع در کمر را که حامل سیگنالهای درد هستند، تخریب میکند. این روش میتواند در ناحیه گردن، میانه یا کمر انجام شود.
تحریک طناب نخاعی
در صورت مؤثر نبودن سایر روشهای درمانی، دستگاههای قابل کاشت برای درمان درد در نظر گرفته میشود. این دستگاههای قابل کاشت، پالسهای الکتریکی خفیفی را برای جلوگیری از انتقال درد ارسال میکنند.
جراحی
درمانهای خود مراقبتی و غیر جراحی معمولاً برای درمان درد عصب سیاتیک کافی هستند. در موارد نادری، برای درد شدید یا اختلال در عملکرد، بهترین دکتر درمان رگ عمل جراحی را در نظر میگیرد. گزینههای جراحی سیاتیک برای بیمارانی که مناسب عمل جراحی هستند، وجود دارد.
عمل جراحی مانند میکرودیسکتومی یا لامینکتومی کمری گزینهای برای درمان سیاتیک است اما به ندرت مورد نیاز می باشد. ابتدا باید از گزینههای درمانی غیر جراحی استفاده شود تا بتوان درد عصب سیاتیک را کنترل کرد.